Uşak Üniversitesi Gıda Teknolojisi

 

1. Program Adı

Gıda Teknolojisi

2. Program Türü

Ön Lisans

 3. Program Süresi

2 yıl (4 Yarıyıl)

 4. Öğrenim Türü

Örgün öğrenim

 5. Puan Türü

TYT

6. Öğrenim Dili 

Türkçe

7. Kontenjan

30+1

 8. Hazırlık Durumu

Yok

 9. Staj Durumu

30 iş günü staj yapılması zorunludur.

 10. Taban Puanı ve Tavan Puanı

238,03459 – 299,97824

 11. En Düşük Başarı Sıralaması

1.827.518

 12. Programa Kabul Koşulları

Bölümümüze yeni başlayacak öğrencilerin kayıt işlemi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt yaptıracak şahısların Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen şartları sağlaması yeterlidir.

 13. Programa Özel Koşullar

Programa ait özel koşul bulunmamaktadır.

 14. Burs Olanakları

Bölüm öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve öğrenim kredisine başvuru yapabilmektedir. 

 15. Programa Özel Materyal Bilgileri

Yoktur.

 

16. Program Kazanımları

 1. Gıda hammaddesi işleyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olmak.

2. Ara insan gücü yetiştirmeyi veya kendi işyerini açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi sağlamak.

3. Gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolünü yapmak.

4. Gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olmanızı sağlamak .

 17. Mezuniyet Koşulları

Gıda teknolojisi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarı ile tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 iş günü stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

 18. Yerleşke Bilgileri

Şehit Alibey Mahallesi İnönü Bulvarı No:24 64600 Eşme/UŞAK

 19. Çift Anadal Durumu

Yoktur.

 20. Yan Dal Durumu

Yoktur.