1. Program Adı
Gıda Teknolojisi
2. Program Türü
Ön Lisans
3. Program Süresi
2 yıl (4 Yarıyıl)
4. Öğrenim Türü
Örgün öğrenim
5. Puan Türü
TYT
6. Öğrenim Dili
Türkçe
7. Kontenjan
30+1
8. Hazırlık Durumu
Yok
9. Staj Durumu
30 iş günü staj yapılması zorunludur.
10. Taban Puanı ve Tavan Puanı
238,03459 – 299,97824
11. En Düşük Başarı Sıralaması
1.827.518
12. Programa Kabul Koşulları
Bölümümüze yeni başlayacak öğrencilerin kayıt işlemi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt yaptıracak şahısların Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen şartları sağlaması yeterlidir.
13. Programa Özel Koşullar
Programa ait özel koşul bulunmamaktadır.
14. Burs Olanakları
Bölüm öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve öğrenim kredisine başvuru yapabilmektedir.
15. Programa Özel Materyal Bilgileri
Yoktur.
16. Program Kazanımları
1. Gıda hammaddesi işleyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olmak.
2. Ara insan gücü yetiştirmeyi veya kendi işyerini açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi sağlamak.
3. Gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolünü yapmak.
4. Gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olmanızı sağlamak .
17. Mezuniyet Koşulları
Gıda teknolojisi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarı ile tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 iş günü stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
18. Yerleşke Bilgileri
Şehit Alibey Mahallesi İnönü Bulvarı No:24 64600 Eşme/UŞAK
19. Çift Anadal Durumu
Yoktur.
20. Yan Dal Durumu
Yoktur.